Mittwoch, 27. April 2016

DR CORNELIA PAUN HEINZEL SCRIITOARE SI JURNALISTA A PRESEI INTERNATIONALE

 
 
 

Cornelia PĂUN - cu pseudonimul Cornelia PĂUN HEINZEL, după numele bunicii din partea mamei  care provenea dintr-o familie austriacă – tatăl bunicii a fost ofiţer la Curtea Împăratului de la Viena, s-a născut la Braşov şi este scriitoare, poetă, jurnalistă membră a Presei Internaţionale, filolog şi profesor doctor.

Păun Cornelia este profesor doctor inginer, cu titlul de Doctor în Roboţi Industriali, din 1998, al Universităţii Politehnice Bucureşti, Master în Management şi Evaluare Educaţională, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti şi  Master în Didactica Disciplinelor Filologice, Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti, licenţiată și șefă de promoție în Filologie, Limba şi Literatura română - Limba şi Literatura franceză, Facultatea de Litere, a absolvit printre primii secţia şi Facultatea TCM Universitatea Braşov.

Păun Cornelia a debutat ca scriitoare în Revue de culture, critique et imagination „Asymetria”, FRANȚA şi ca poetă în cadrul revistei „AGERO-STUTTGART” GERMANIA, Magazin cultural și de informație și al AGENȚIEI DE PRESĂ NÜRNBERG. Este membru al presei internaţionale şi al POETAS DEL MUNDO”, editează "ANTHOLOGIEMULTILINGUA", fiind prezentă în Encyclopedie Poetry USA şi în mai multe Antologii ale scriitorilor şi poeţilor din întreaga lume printre care: ” L’ANTHOLOGIE DES POèMES D’AMOUR FRANCOPHONES”, ANTOLOGIA DE LA POESIA ESPANOLA”, ESPANA, ANTOLOGIA UNIVERSAL DE LA POESIA HISPANICA”-AMERICA LATINA, ANTOLOGIA ESCRITORAS DEL MUNDO SIGLO XXI”, ANTOLOGIA POESIA DE MUJER“, ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI DE PE TOATE CONTINENTELE, ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEȘTI CONTEMPORANE – „MERIDIANE LIRICE - ARIPI DE VIS”, „EPOSS MERIDIANE” - ANTOLOGIA DE PROZĂ SCURTĂ CONTEMPORANĂ A ROMÂNILOR  DE  PRETUTINDENI, 2013, etc.

A fost redactor colaborator la un ziar cotidian românesc și este colaborator permanent la diferite reviste și publicații străine din străinătate, publicând lunar în reviste de cultură de prestigiu din Spania: „Letras”, Revista de „RELATOS, POEMAS, NOVELAS”, ESTEPONAVIVA, Narrativa Poesia COSTA DEL SOL, "Poesía contemporánea", "MATEMATICAS Y POESIA",  Poesía Extranjera en Español España, reviste universitare de literatură din Spania şi din ţări ale Americii Latine, REVISTA INTERNACIONAL DE CRITERIO ACTUAL „Redyaccion”, Columbia, Poetas del Mundo” Chile, „POETAS DEL MUNDO” CHILE, “PALABRAS MÁS” BOLIVIA,  "ODISEU EN EL EREBO" – POEMAS, ENSAYOS, TEATRO, RESENAS, CRITICA LITERARIA, EL SALVADOR, LABERINTO DE TOROGOZ – TIERRA DE CUSCATLÁN”, “DIVAN DEL ESCRIBA”, “VATE A LA ANTIGUA, “EL CINESCOPIO”, “LABERINTO DE LLUVIA”, “STARMEDIA AMERICA LATINA”, “MUNDO LITERARIA“, “POEMATRIX”, “POEMAS DEL ALMA”, “LATINO POEMAS”, “SOYPOETA”, “METAPOESIA”, “Poesia en català”, “LASPOESIA”, Venezuela - Revista literaria con textos, fotos, críticas de cine, música y libros, publicaţia literară a Ministerului Educaţiei din Argentina, Bolivia “PALABRAS MÁS”, din Canada, „Literature 21st century” Miami, USA, din Malaezia: „PANTOUNS SAYANG”, „LETRAS DE MALAISIE” şi din Canada „Atheneum”, „L’Alternative” „Confluenţe literare” Australia.

A publicat în reviste literare franceze din Franţa: „LE CAPITAL DE MOTS”, Revue littéraire de poesie contemporaine, FRANCE, „L’AUTOBUS”, „POèMES D’ AMOUR FRANCE”, FRANCE, PoemesFrance, Poésie d’amour, LES TRIBULATIONS D’ERIC DUBOIS POESIE-POETRY ,Les poèmes de la littérature francophone- France, italiene din Italia: “GAZETIN TELLUSFOLIO”/“BOTTEGA LETTERARIA”, Racconti “Poetare”, “Poesia Nueva”, “Oggiscrivo”, “Scrivere”, India: Review „TAJ MAHAL”, „ESTORIES” Tallin, Estonia, Islande Poem Treasure” şi din diasporă: ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALAND”, Noua Zeelandă,  REVISTA de literatură „ONYX”, DUBLIN, Irlanda, din U.S.A.: revista „ClipaUSA "GÂNDACUL DE COLORADO”, " LUMEA ROMÂNEASCĂ", CLUBUL PRESEI TRANSATLANTICE, Washington, CANADA: “OBSERVATORUL” TORONTO, REVISTA "RADIOMETAFORA" MONTREAL, REVISTA INTERNAȚIONALĂ „STARPRESS” -  ROMÂNO-CANADIANO-AMERICANĂ, revista "PROLITERA"  Germania, din România: „Ardealul literar”, „Caiete Silvane, „Oglinda literară”, „Regatul cuvântului”, „Sfera Eonică”, revista de cultura „Omniscop”, „NEWS4DIASPORA”,ARMONII CULTURALE” - Revistă universală de creație și atitudine culturală,  REVISTA SINGUR”, Revistă de cultură, civilizație și atitudine morală, "SLOVA CRESTINA", MELIDONIUM”, Revistă de cultură, arte, tradiții, credință, istorie, educație, REVISTA "HATEGWORLD","MAGAZIN SALAJAN", « ZALAU TV », «PORTAL CARTE ŞI ARTE», « Lupul dacic ».

Poemele lui Cornelia Păun au fost traduse de personalităţi culturale din întreaga lume în: franceză, germană, engleză, italiană, japoneză, rusă, arabă,  portugheză, olandeză, suedeză, greacă, catalană, persană, turcă, polonă, letónă, cehă, maghiară, sârbă, búlgară, albaneză, slovenă, azeră, georgiană, aromână, chineză,  etc.

Povestirile scriitoarei Cornelia Păun au fost traduse în spaniolă, franceză, engleză, rusă, italiană şi greacă.

Cărți de specialitate publicate:

A publicat primul Manual al calității unei unități de învățământ , (Editura Printech, 2006), şase cărţi de specialitate: Contribuții la cercetarea elastodinamica o mecanismelor robotilor industriali, Teza de doctorat, (Editura Universității Politehnice București,1998); Proiectul la discipline tehnice (Editura Printech, 2003); Teste de Organe de mașini și mecanisme pentru Bacalaureat (Editura Printech, 2003); Metoda jocurilor în învățământ (Editura Printech, 2010); Contribuții la cercetarea elastodinamica o mecanismelor robotilor industriali  , rezumatul tezei de doctorat,  (Editura Universității Politehnice București, 1998 şi peste două sute de articole.

Literatură: A publicat un volum bilingv de proză scurtă "El cartero nunca más llama dos veces" o "Sueños ... sueños ... sueños" / "Poştaşul un mai sună de două ori" sau "Visuri… visuri… visuri…" şi altele sunt în curs de apariţie: “El laberinto de las enigmas”, “The Transatlantic Dreams”, Η στροφή του πεπρωμένου”,“Amour criminal” .

Biografie

      Cornelia Păun  s-a născut la Brașov,  tatăl fiind inginer electronist la Regionala Căi Ferate Brașov și mama profesoară de limba română. În școală a fost întotdeauna premianta întâi și olimpică la matematică. A absolvit Colegiul „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov, secția de Matematică Fizică, la care a fost admisă luând la concursul de admitere nota 10 la proba de matematică și 9,50 la limba română, cea mai mare notă la această probă. A fost în continuare premiantă și olimpică la matematică.

      Dragostea pentru cărţi a moştenit-o de la bunicul său, din partea mamei, profesor de filozofie (fiu de preot) şi de la mama sa, profesoară de limba română. Când a mers la şcoală la şase ani, deja citise toate cărţile din casă, care erau foarte multe şi care aveau ca autori cei mai renumiţi scriitori din literatura universală. Bunicul său cunoştea limba greacă veche, limba latină, limba franceză, limba germană, limba italiană, limba spaniolă şi spre sfârşitul vieţii a învăţat singur limba engleză. A învăţat de mică limba germană în casă , de la bunica din partea mamei, Elsa Heizel, care  provenea dintr-o familie austriacă cu tatăl fost ofițer la Curtea Împăratului de la Viena.

 

 




Cornelia Păun cu pseudonimul Cornelia Heinzel - după numele bunicii pe linie maternă  este un scriitor, poet, jurnalistă membră a Presei Internaţionale, filolog și profesor doctor român                        
Cuprins

     Biografie,

      Cornelia Păun  s-a născut la Brașov,  tatăl fiind inginer electronist la Regionala Căi Ferate Brașov și mama profesoară de limba română. În școală a fost întotdeauna premianta întâi și olimpică la matematică. A absolvit Colegiul Dr. Ioan Meșotă din Brașov, secția de Matematică Fizică, la care a fost admisă luând la concursul de admitere nota 10 la proba de matematică și 9,50 la limba română, cea mai mare notă la această probă. A fost în continuare premiantă și olimpică la matematică.

      Dragostea pentru cărţi a moştenit-o de la bunicul său, din partea mamei, profesor de filozofie (fiu de preot) şi de la mama sa, profesoară de limba română. Când a mers la şcoală la şase ani, deja citise toate cărţile din casă, care erau foarte multe şi care aveau ca autori cei mai renumiţi scriitori din literatura universală. Bunicul său cunoştea limba greacă veche, limba latină, limba franceză, limba germană, limba italiană, limba spaniolă şi spre sfârşitul vieţii a învăţat singur limba engleză. A învăţat de mică limba germană în casă , de la bunica din partea mamei, Elsa Heizel, care  provenea dintr-o familie austriacă cu tatăl fost ofițer la Curtea Împăratului de la Viena.

 

Studii, cariera

      Păun Cornelia este profesor doctor inginer, cu titlul științific de Doctor în Roboţi Industriali din 1998, al Universităţii Politehnice Bucureşti - cu toate examenele cu zece,              

  • Master în Management şi Evaluare Educaţională, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti, din 2002 – cu 9,45 media absolvire și 10 la disertație   
  • Master în Didactica Disciplinelor Filologice, Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti  
  • Licenţiată și șefă de promoție în Filologie, Limba şi Literatura română - Limba şi Literatura franceză, Facultatea de Litere, Universitatea Braşov
  • Diplomat Inginer mecanic, specializarea T.C.M., Facultatea T.C.M., Universitatea Braşov – la care a intrat clasată a doua, a fost dată ca exemplu pe Universitate la emisiunea națională studențească pentru rezultate deosebite la învățătură și pe care a absolvit-o în 1986, printre primii, cu media la examenul de stat 10 și media generală 9,73  A avut  repartiție guvernamentală dublă în învățământul superior și cercetare, domeniu în care a lucrat de atunci până în prezent, în calitate de cadru didactic 
  • Inginer  electric, specializarea Transporturi, Universitatea Politehnică Bucureşti, 2000.
  • În 1990 a intrat printre primii la secția Informatică a Facultății de Matematică, Universitatea București, transferându-se apoi la Universitatea din Brașov deoarece a primit conducerea institutului de cercetări .
  • În perioada 1993-1995 a condus Institutul de cercetări unde a avut repartiție guvernamentală, conducând peste douăzeci de proiecte de cercetare științifică .                
  • În perioada 2007-2013 a fost EXPERT FORMATOR al Ministerului Educației în Management Educațional în cadrul programului POSDRU Profesioniștii în management educațional, susținând cursuri de management educațional  la inspectori și directori.    
  • A fost mentor de practică pedagogică pentru studenţii Universității Politehnice București
  • Este referent științific al unor cărți, cursuri universitare, evaluator internațional - judge – și  manager de proiecte educaționale finaliste pe plan internațional.
  • A  absolvit trei cursuri postuniversitare: 1. Direcții Moderne în Psihopedagogia Specială, la Universitatea București, 2012-2013; 2. Curs  de pedagogie, psihologie și metodică, media 9,75, în 1998-1999, la Universitatea Politehnică București ; 3. Curs postuniversitar specializarea Educație Tehnologică la Universitatea Tehnică de Construcții București, în perioada 2010-2012, cu media 9,50
  • În  2012-2013 a obținut o bursă în GERMANIA în München, în domeniul de specializare APLICAȚII ALE INFORMATICII ÎN DIDACTICĂ.
  • A absolvit cursul de Formarea formatorilor în cadrul programului POSDRU Profesioniștii în Management Educațional cu certificat de formator CNFPA Ministerul Educației cu media de absolvire 10, certificat mentori formare practică pedagogică, Universitatea București și Britisch Council și peste 30 de cursuri de perfecționare.
  • Are publicate șase cărţi de specialitate şi peste 160 articole - publicate în ţară şi străinătate. A scris primul manual al calității pentru o unitate de învățământ din România.
  • Este fondatoare a revistei internaționale de literatură, artă și educație, MULTILINGUA,

prima revistă de acest tip din lume, fiind și redactor șef al publicației. 

            – INTERNET ALS QUELLE FÜR PROJEKTE UND MATERIALIEN

Activitatea literară

        Păun Cornelia a debutat ca scriitoare în cadrul revistei “ASYMETRIA”, FRANCE Revue de culture, critique et imagination și ca poetă în cadrul revistei „AGERO-STUTTGART” GERMANIA, Magazin cultural și de informație, fiind colaboratoare a revistei și a AGENȚIEI DE PRESĂ “AȘII ROMÂNI” NÜRNBERG și membră în CLUBUL PRESEI TRANSATLANTICE. A publicat , ca  scriitor consacrat și colaborator în revista „ClipaUSA, „ATHENEUM”–CANADA Revistă de cultură din Canada, „THE ALTERNATIVE” / „L’ALTERNATIVE” USA și CANADA,LE CAPITAL DES MOTS’, Revue littéraire de poesie contemporaine, FRANCE, REVUE FRANCOPHONE PANTOUNS – „LETTRES DE MALAISIE”, „L’AUTOBUS”, Revue littéraire de poesie contemporaine , FRANCE, „POèMES D’ AMOUR FRANCE”, „L’ANTHOLOGIE DES POèMES D’AMOUR FRANCOPHONES”,ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALAND”, NOUA ZEELANDĂ, AUSTRALIA, REVISTA INTERNAȚIONALĂ „STARPRESS” -  ROMÂNO-CANADIANO-AMERICANĂ, REVISTA de literatură „ONYX” , DUBLIN, IRLANDA,   NEWS4DIASPORAARMONII CULTURALE” - Revistă universală de creație și atitudine culturală,  REVISTA SINGUR”, Revistă de cultură, civilizație și atitudine morală, „MELIDONIUM”, Revistă de cultură, arte, tradiții, credință, istorie, educație și în Scoop It Poésie d’amour, LES TRIBULATIONS D’ERIC DUBOIS - BLOG DE POESIE - POETRY BLOG , etc.. A fost redactor colaborator la un ziar cotidian românesc.                                                                                                                   Este prezentă în L’ANTHOLOGIE DES POèMES D’AMOUR FRANCOPHONES – Poèmes d’amour FRANCE, ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEȘTI CONTEMPORANE – „MERIDIANE LIRICE - ARIPI DE VIS”, 2013, „EPOSS MERIDIANE” - ANTOLOGIE DE PROZĂ SCURTĂ CONTEMPORANĂ  A  ROMÂNILOR  DE  PRETUTINDENI, 2013. A publicat poezii în limba franceză, germană, engleză, italiană, rusă, arabă etc.  A tradus poemele ale unor poeți francezi contemporani.

 

       ANTOLOGIE POEȚII LUMII ÎN LIMBA ENGLEZĂ TAJ MAHAL REVIEW INDIA ȘI ANTOLOGIE ÎN LIMBA GERMANĂ

Poezii

POEME MULTILINGVE, EDITURA

Proză scurtă 

  • Dragoste de Cernăuți  ;
  • Șocul  ;
  • Universitate Corpul Y  ;
  • Haremul  
  • Curba mortală
  • Alcatraz Junior.
  • Incredibilele Isprăvi ale Directorului Vasile Gogofleață

Cărți de specialitate publicate

  • Manualul calitățiiunei unități de învățământ , (Editura Printech, 2006).
  •  Contribuții la cercetarea elastodinamica o mecanismelor robotilor industriali, Teza de doctorat, (Editura Universității Politehnice București,1998).
  • Proiectul la discipline tehnice (Editura Printech, 2003).
  • Teste de Organe de mașini și mecanisme pentru Bacalaureat (Editura Printech, 2003).
  • Metoda jocurilor în învățământ (Editura Printech, 2010).
  • Contribuții la cercetarea elastodinamica o mecanismelor robotilor industriali  , rezumatul tezei de doctorat,  (Editura Universității Politehnice București, 1998).

Antologii

ANTHOLOGIE DE POEMES D’AMOUR FRANCOPHONES – Poèmes d’amour FRANCE , (2013)

1.      ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEȘTI CONTEMPORANE – „MERIDIANE LIRICE ARIPI DE VIS”,  (2013)

2.      ANTOLOGIE DE PROZĂ SCURTĂ CONTEMPORANĂ  A  ROMÂNILOR  DE  PRETUTINDENI, „EPOSS MERIDIANE”, (2013)

ARTICOLE PUBLICATE ȘTIINȚIFICE  www.inovare.com

                                            Bibliografie

Revista ATHENEUM CANADA, Note biografice Dr. Păun Cornelia, 2013.

  • Revista AGERO-STUTTGART GERMANIA, Dialog cu poetu l- dr. Păun Cornelia, 2010.
  • Revista ALTERNATIVA CANADA, Cenaclu Păun Cornelia Poezii, 2013
  • LE CAPITAL DES MOTS , Revue littéraire de poesie contemporaine , FRANCE
  • L autobus, FRANCE, Revue littéraire de poesie contemporaine
  • Revista INTERNAȚIONALĂ STARPRESS, Poezii Dr. Păun Cornelia

·         Revista Armonii Culturale, revistă universală de creație și atitudine culturală, PĂUN CORNELIA Vis versus realitate Moment liric dr. PĂUN CORNELIA, SCURT ITINERAR AUTOBIOGRAFIC CORNELIA PĂUN, 2013

  • ANTOLOGIA UNIVERSALĂ A POEZIEI ROMÂNEȘTI CONTEMPORANE – „MERIDIANE LIRICE – ARIPI DE VIS ”, PĂUN CORNELIA, POEZII.

·         ANTOLOGIE DE PROZĂ SCURTĂ CONTEMPORANĂ  A  ROMÂNILOR  DE  PRETUTINDENI, „EPOSS MERIDIANE” ,  (2013)

·         ANTOLOGIE POEȚII LUMII ÎN LIMBA ENGLEZĂ TAJ MAHAL REVIEW INDIA ȘI ANTOLOGIE ÎN LIMBA GERMANĂ


http://www.alternativaonline.ca/DrPC1310.html

www.alternativaonline.ca/DrPC1310.html

http://clubuldepresatransatlantic.wordpress.com/2013/10/21/florile-de-ganduri-ale-poetului-george-stroia/




http://prodiaspora.de/prodiasporav3/index.php/proza/1399-comunicat-de-presa-lista-autorilor-inclusi-in-antologia-de-proza-contemporana-romaneasca-eposs-meridiane-armonii-culturale-2013

http://confluente.ro/Eveniment_editorial_armonii_culturale_gheorghe_stroia_1349539633.html




http://www.revistasingur.ro/articol-pres/10029-gheorghe-a-stroia-comunicat-de-pres-lista-autorilor-inclui-in-antologia-de-proz-contemporan








 

http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4264:comunicat-de-pres-lista-autorilor-inclui-in-antologia-de-proz-contemporan-romaneasc-eposs-meridiane-armonii-culturale-2013&catid=55:gheorghe-a-stroia&Itemid=53

http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4172:comunicat-de-pres-lista-autorilor-inclui-in-vol-al-2-lea-al-antologiei-poeziei-romaneti-contemporane-meridiane-lirice-2013&catid=55:gheorghe-a-stroia&Itemid=53

 

revuepantouns.wordpress.com/contributeurs/paun-cornelia/

lettresdemalaisie.com/2013/09/10/revue-pantouns-numero-7/

 

http://revuepantouns.wordpress.com/2013/09/10/revue-pantouns-numero-7/

revuepantouns.files.wordpress.com/2013/.../pantouns-septembre-2013.p..

1.    www.poemes-amour.com/mot/paun-cornelia/

Il y a 18 heures - Trouvez les poèmes sur Păun Cornelia sur www.poemes-amour.com (Un poème d'amour francophone par jour).

1.    www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/.../corespondenti-agero.htm

  1. Cornelia.

3.   Anthologie de la Poésie d'Amour | Facebook


https://www.facebook.com/Poesie.amour

1.    În cache

2.    Distribuiţi


Le Poème « Temps » de Păun Cornelia publié par Marc, fait partie de l'anthologie des poèmes d'amour : Anthologie de poèmes. Temps De mèche avec vous...

1.      PAUN CORNELIA DANS L ANTHOLOGIE DE POEMES D AMOUR FRANCOPHONES http://www.poemes-amour.com/2013/08/temps-paun-cornelia/




http://www.ericdubois.net/article-dans-la-revue-atheneum-ca-119391947.html

·         http://www.ericdubois.net/article-dans-la-revue-atheneum-ca-119391947.html

1.       




2.       



5.       


7.      http://www.asymetria.org/modules.php?name=Top




 






http://www.revistasingur.ro/articol















http://promep.softwin.ro/noutati.php?id=17



 

ca/biografie/note-biografice-dr-pau





 

 

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen